Dental Hygiene
Prevenshon

Tandenstokers gebruiken, hoe doe je dat?

Tandenstokers kun je gebruiken om de ruimte tussen jouw tanden en kiezen schoon te maken. Zo houd je tanden, kiezen en tandvlees gezond. Er zijn verschillende soorten tandenstokers. Jouw tandarts kan je vertellen welke tandenstoker voor jou het beste is.

Tandenstokers voor de tussenruimte

Met een goede mondhygiëne houd je tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Maar met een tandenborstel alleen kun je de ruimte tussen tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Daarvoor kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld tandenstokers.

Welke tandenstoker is geschikt?

De tussenruimten tussen de tanden en kiezen zijn bij de meeste volwassenen geschikt voor het gebruik van tandenstokers. Een goede tandenstoker is van hout, driehoekig van vorm met een platte kant en loopt toe in een punt. Ze kunnen verschillen in dikte. Bij grotere tussenruimten kun je dikkere stokers gebruiken. Bij smallere tussenruimten kies je een dunne variant. Overleg met jouw tandarts of mondhygiënist over het formaat.

Bron: Dental Clinic Curaçao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *